Associació Catalana de Sommeliers

Associació Catalana de Sommeliers

Titulació de Sommelier Professional

11 d'abril de 2023

Davant l’allau de consultes referents a la titulació de SOMMELIER PROFESSIONAL, fem aquest escrit per tal de poder resoldre tots els vostres dubtes.

Actualment no hi ha cap Màster ni Postgrau en sommelieria a Catalunya, el que hi ha són títols propis de les diferents universitats, fets amb el mateix rigor i exigència que un Màster o un Postgrau. També comptem amb Certificats de Professionalitat per a gent que està a l'atur, cursos que són molt complerts tant en formació com en hores formatives.

Des de l’ACS (Associació Catalana de Sommeliers) avalem aquells cursos que segueixen les directrius de l'OIV (Organisme Internacional de la Vinya i el Vi) i que, preferiblement, tenen el recolzament d’una Universitat que vetlla per la qualitat de la formació.

Hi ha diferents escoles que actualment ofereixen aquesta formació, aquí us deixem el link que podreu trobar a la nostra web:

Els cursos que trobareu en aquest enllaç són els que gaudeixen del reconeixement per part nostra, sempre i quan segueixin complint amb les hores formatives establertes, i els seus alumnes són el que podran formar part de la nostra associació dins la categoria de “socis professionals” un cop tinguin el títol que acrediti que han aprovat el curs. 

Com a Associació Catalana de Sommeliers la nostra tasca principal és vetllar pels interessos dels nostres associats i associades, i de la nostra professió.

També aprofitem per informar-vos que, mentre no aparegui una nova llei o una nova disposició, el "Certificado de Profesionalidad de la Sumillería" es regeix per la disposició 9994 del BOE Núm 137 Sec I. Annex IV Pàg 58408, publicat el 9 de juny de 2011.

Tot esperant haver resolt els vostres dubtes, us desitgem SALUT I BRINDIS.

On estudiar sommelieria a Catalunya

Els nostres socis

BODEGUES PINORD SA.
Can Bas Domini Vinicola
ALQUIMIA CORDIAL SL
D.O. Pla de Bages
ECCOCIVI
Pere Ventura
AGUSTI TORELLO ROCA, S.L.
Carregant...
x
X