Associació Catalana de Sommeliers

Associació Catalana de Sommeliers

SAVE THE DATE | MILLOR SOMMELIER DE CATALUNYA 2024 I LA NIT DELS SOMMELIERS

· On? CERVERA (LLEIDA)
· Quan? 26 de febrer de 2024
· Dies? Dilluns

El proper dilluns 26 de febrer la Universitat de Cervera acollirà el concurs del o la Millor Sommelier de Catalunya 2024.

Fins a dotze sommeliers de tot el país es disputaran aquest dilluns, dia 26 de febrer, ser el o la Millor Sommelier de Catalunya 2024, en un concurs que es desenvoluparà a la Universitat de Cervera. El campionat comptarà amb una primera fase eliminatòria matinal, a partir de les 10 hores, i una final amb tres participants oberta al públic a la tarda, a partir de les 15 hores. Els guanyadors es donaran a conèixer al vespre en Els Comdals de Vergós durant el Sopar de Gala de la Nit del Sommelier de l'Associació Catalana de Sommeliers (ACS), organitzadora del concurs. L'ACS compta amb la col·laboració en aquesta edició de l'Ajuntament de Cervera, el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, la Denominació d'Origen Costers del Segre i l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, entre altres.

La competició, organitzada per l'ACS, tindrà la participació de: Paula Cuenda (restaurant Vraba de Barcelona), Toni Trullols (amb experiència en diferents restaurants), Enric Santiesteban (Vinseum de Vilafranca del Penedés), Marta Cortizas (restaurant Can Roca de Girona), Gregori Albareda (vinoteca Vinicia de Lleida), Cyril Vermeulen (estaurant Can Roca de Girona), Alain Salamano (en preparació d'obertura d'un nou projecte), Chus Brion (formadora i comercial  a Barcelona), Marc Niubó (cava Miquel Pons i Font de Vi de la Granada del Penedès), Laia Vico (Viavi Vinoteca de Vilanova i la Geltrú), Christian Betoret (restaurant Mas de la Sala  de Sallent), i Anna Casabona (Juvé & Camps).

Durant el matí, tots els aspirants s'hauran d'enfrontar a un examen teòrica de 60 preguntes; comentar per escrit un tast a cegues de dos vins, un dels dos en llegua estrangera; i una altra prova de caràcter comercial. Només tres participants passaran a la final de la tarda on les proves seran de caràcter pràctic i la seva resolució o defensa es farà de manera oral davant un jurat professional. Una prova de servei; la decantació d'una ampolla de vi; el tast comentat de dos vins i identificació de tres productes, la correcció d'una carta de vins errònia; o la presa de comanda i maridatge d'un servei figurat; seran alguns dels reptes que els finalistes hauran de superar. Tot això, en una final carregada d'emoció i pressió, davant el jurat i el públic que es congregarà al Paranimf de la Universitat de Cervera a partir de les 15 hores.

El Jurat Professional està format per: Anna Vicens, presidenta de l'ACS; Josep Pelegrín, docent i Millor Sommelier de Catalunya 2014 i 2015; i Millor Sommelier d'Espanya 2016 ; Sandra Barrachina, sommelier i propietària del restaurant la Cabana d'en Geli; Ferran Vila, Millor Sommelier de Catalunya 2018 i Millor Sommelier d'Espanya 2022; Ester Rocaginé, sommelier de l'empresa d'experiències Cal Agneta de Cervera; Carles Aymerich, Millor Sommelier d'Espanya 2009 i Semifinalista al Millor Sommelier del Món l'any 2010; i Juan José Ceresuela, sommelier del restaurant Nobadis de Cervera.

SOPAR I NIT DEL SOMMELIER

Al vespre, el restaurant Els Comdals acollirà la Nit del Sommelier amb una mostra i degustació de vins amb 22 cellers de la DO Costers del Segre i un Sopar de Maridatge amb productes quilòmetre zero i elaborat a divuit mans per nou xefs lleidatans. Els restauradors participants seran Jesús Gimena (L'Espurna de Lleida), Sergi Ortiz (Antic Forn de Cervera), Francesc Molins (Cal Xirricló de Balaguer), Ignasi Bustamante i Adrián Zahino (El Celler Montsonís), Àngel Segura (Els Comdals de Cervera), Albert Marimón (La Cava de Tàrrega), Sergi Aritzeta (El Truc de Agramunt ), Gonzalo Ferreruela (Ferreruela, Lleida), Juanjo Ceresuela (Nobadis de Cervera).

PREMIS ACS

Durant la vetllada, i abans d'anunciar qui serà el o la Millor Sommelier de Catalunya 2024, l'ACS també presentarà i entregarà els Premis que cada any s'escullen per votació dels socis i sòcies de l'entitat. Aquests guardons són el Premi Trajectòria; Millor Comunicador/a, Millor Iniciativa en el món del vi, Millor Oferta enoturística, i Millor Sala.

TRANSMISSIÓ EN VIU DEL CONCURS

Així que, si t'apassiona el món del vi o simplement tens curiositat per descobrir la tasca dels sommeliers, no et perdis la transmissió en viu, en aquesta mateixa web, del Concurs del Millor Sommelier de Catalunya 2024 el proper dilluns 26 de febrer a partir de les 15 hores.

Els nostres socis

Vinyes Domènech
ALQUIMIA CORDIAL SL
Celler de Capçanes
D.O. Conca de Barbera
AGUSTI TORELLO ROCA, S.L.
SUMARROCA
El Petit Celler S.L.
Carregant...
x
X