Associació Catalana de Sommeliers

Associació Catalana de Sommeliers

Esculpint el cep: la poda de respecte

· Quan? 1 de juny de 2020
· Hora? 18:00h

Treballar de manera sostenible a la vinya implica també un sistema respectuós amb la planta i per això és important tenir en compte la metodologia de poda. Encara que pugui semblar que tots els ceps són iguals, cadascú té les seves pròpies particularitats a considerar. La metodologia que segueix L’Acadèmia de Poda es basa en una síntesi de tècniques usades tradicionalment i observades en vinyes molt velles d'Itàlia, França i Espanya.

Mitjançant la poda s’ha de respectar i potenciar l’habilitat natural de la vinya per a ramificar-se, ja que representa la manera d’assegurar vinyes sanes i longeves. Esculpir cada cep respectant el seu creixement natural, observant el flux de la saba, reduint les superfícies de tall.

Ponent: Roc Gramona, Diploma DUTE al Institut des Siencies de la Vigne et du Vin i director de L’Acadèmia de Poda de Catalunya.

Els nostres socis

Celler Pla de Morei
ElCeller Store
D.O. Tarragona
Celler Vall Llach S.L
Can Bas Domini Vinicola
Clos Pons
Mas Foraster
Carregant...
x
X