Associació Catalana de Sommeliers

Associació Catalana de Sommeliers

Esculpint el cep: la poda de respecte

Esculpint el cep: la poda de respecte
Associació Catalana de Sommeliers

· Quan? 1 de juny de 2020
· Hora? 18:00h

Treballar de manera sostenible a la vinya implica també un sistema respectuós amb la planta i per això és important tenir en compte la metodologia de poda. Encara que pugui semblar que tots els ceps són iguals, cadascú té les seves pròpies particularitats a considerar. La metodologia que segueix L’Acadèmia de Poda es basa en una síntesi de tècniques usades tradicionalment i observades en vinyes molt velles d'Itàlia, França i Espanya.

Mitjançant la poda s’ha de respectar i potenciar l’habilitat natural de la vinya per a ramificar-se, ja que representa la manera d’assegurar vinyes sanes i longeves. Esculpir cada cep respectant el seu creixement natural, observant el flux de la saba, reduint les superfícies de tall.

Ponent: Roc Gramona, Diploma DUTE al Institut des Siencies de la Vigne et du Vin i director de L’Acadèmia de Poda de Catalunya.

Crea aquest esdeveniment al teu calendari

Realitza la teva reserva

Revisa atentament la informació abans de confirmar la teva reserva.

Els nostres socis

Clos Pons
ROQUETA ORIGEN S.L
Josep Grau Viticultor, S.L.
Francisco Ramon
Divinos & Divinas S.L.U
Juve & Camps, S.A
Estones Vins - Vins de Mas Sersal
Carregant...
x
X