Associació Catalana de Sommeliers

Associació Catalana de Sommeliers

Esculpint el cep: la poda de respecte

· Quan? 1 de juny de 2020
· Hora? 18:00h

Treballar de manera sostenible a la vinya implica també un sistema respectuós amb la planta i per això és important tenir en compte la metodologia de poda. Encara que pugui semblar que tots els ceps són iguals, cadascú té les seves pròpies particularitats a considerar. La metodologia que segueix L’Acadèmia de Poda es basa en una síntesi de tècniques usades tradicionalment i observades en vinyes molt velles d'Itàlia, França i Espanya.

Mitjançant la poda s’ha de respectar i potenciar l’habilitat natural de la vinya per a ramificar-se, ja que representa la manera d’assegurar vinyes sanes i longeves. Esculpir cada cep respectant el seu creixement natural, observant el flux de la saba, reduint les superfícies de tall.

Ponent: Roc Gramona, Diploma DUTE al Institut des Siencies de la Vigne et du Vin i director de L’Acadèmia de Poda de Catalunya.

Els nostres socis

Cellers d'en Guilla
Josep Grau Viticultor, S.L.
Albet i Noya S.L.
Juvé & Camps, S.A
Mas Comtal
D.O. Costers del Segre
Bell
Carregant...
x
X