Associació Catalana de Sommeliers

Associació Catalana de Sommeliers

El bagenc Josep Pelegrín, escollit "Millor sommelier de Catalunya"

16 de juliol de 2014

Josep Pelegrín, gerent d'El Petit Celler de Manresa i copropietari del restaurant El Centre de Castellfollit del Boix (Bages), s’ha proclamat aquest dilluns Millor Sommelier de Catalunya 2014. Nascut a Sabadell fa 34 anys però resident al Bages, Pelegrín va guanyar ahir al vespre la final del concurs que organitza anualment l’Associació Catalana de Sommeliers i que enguany es va disputar al Museu de les Cultures del Vi de Catalunya (Vilafranca del Penedès).

L’Associació de Sommeliers de Catalunya també ha premiat el celler L’Olivera, l’enòleg Jaume Rovira, el sommelier Ferran Centelles, el periodista Joan Nebot, l’Associació Catalana d’Enòlegs i Carles Latre.

El jurat va avaluar el seu coneixement del món del vi amb 5 proves: un tast comentat de dos vins, la identificació de producte, una proposta de maridatge, la detecció d’errors en una carta de vins i una decantació. Josep Pelegrín, que també és professor d’Hoteleria i de gestió d’empreses vitivinícoles, va arribar a la final amb els sommeliers Toni Lara i Ildefons Garcia. Ara, el guanyador participarà en l’edició del concurs que reuneix els millors sommeliers de tota Espanya i, si guanya, competirà a nivell internacional.

Premis de l’Associació Catalana de Sommeliers

Com cada any, l’ACS també va premiar ahir professionals i institucions vinculades al món del vi en la seva Nit del Sommelier. Els guardonats van ser:

Millor celler de Catalunya: L’Olivera, cooperativa d’integració social de Vallbona de les Monges que incorpora persones amb dificultats.

Millor sommelier: Ferran Centelles, sommelier d’El Bulli des de 1999 fins al seu tancament. Formador y divulgador del món del vi.

Millor enòleg: Jaume Rovira, enòleg de les bodegues Jean León durant prop de 40 anys.

Millor periodista: Joan Nebot, periodista especialitzat en vins catalans, director de www.vadevi.cat i dels Premis Vinari. Col·labora en mitjans com El Punt-Avui, La Xarxa o El Temps.

Millor institució: Associació Catalana d’Enòlegs, que agrupa més de 400 professionals especialitzats en Enologia.

Soci d’honor: Carles Latre, actor, humorista i gran amant dels vins i la gastronomia.

Els nostres socis

PRIORAT B&D LAB
ElCeller Store
RECAREDO MATA CASANOVAS, S.A.
Vinyes Domènech
Mas Comtal
Mas Foraster
Josep Grau Viticultor, S.L.
Carregant...
x
X