Associació Catalana de Sommeliers

Associació Catalana de Sommeliers

Anna Vicens: “Volem teixir noves aliances entre la sommelieria i sectors afins

26 de febrer de 2021

Per Eva Vicens 24/02/2021     Enllaç a la notícia en VADEVI

Anna Vicens: “Volem teixir noves aliances entre la sommelieria i sectors afins” Vicens ha renovat com a presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers per quatre anys més.

La sommelier gironina Anna Vicens ha renovat com a Presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS) durant quatre anys més, i també ho han fet els membres de la Junta Directiva amb qui Vicens va compartir la primera presidència. Aquest darrer procés electoral, iniciat el 23 de desembre i finalitzat el 31 de gener, va rebre una única candidatura conjunta amb cinc membres a diferència d’edicions anteriors on els candidats es presentaven de manera individual i per províncies. Sigui com sigui, l’equip sorgit d’aquesta darrera convocatòria a les urnes el completen Victòria Ibáñez com a vicepresidenta per la demarcació de Barcelona; Natàlia Roig a la vicepresidència per Girona; Joan Carrion per la de Tarragona i com a novetat, Sergi Castro per Lleida, que s’incorpora prenent el relleu a Jordi Martínez.

Quatre any més al capdavant de l’ACS. Com els afronteu?

Amb gran il·lusió i moltes ganes de fer coses. En la primera etapa vam haver d'invertir uns quants mesos en adaptar-nos, en conèixer l'entitat i encaixar idees i projectes dels diversos membres de la junta. Aquest darrer any hem hagut de conviure amb la Covid19, així que entre una cosa i l’altra ens ha faltat temps i hem deixat moltes coses per fer. Estem tots contents de poder donar-li continuïtat a la feina que hem dut a terme fins ara.

Per què es va decidir canviar el procés electoral i optar per candidatures conjuntes, enlloc d’individuals?

El motiu principal ha estat adonar-nos de la complicació que té un equip nou per ser efectiu des del minut zero. A nosaltres ens va costar molt crear un equip sòlid de treball, i a més a més, no vam tenir un bon traspàs i vam haver d’iniciar molts processos des del principi. Curiosament, sense haver-ne parlat mai abans, tots els membres de l’anterior junta vam compartir la mateixa inquietud i va sorgir la idea de presentar candidatures conjuntes, enlloc de fer-ho d’individuals per províncies. Enguany, malauradament, la nostra ha estat la única candidatura que hi ha optat, però esperem que en properes convocatòries s’hi sumin més opcions.

Quins objectius us marqueu en l'actual mandat?

Seguirem organitzant formacions -online mentre la situació no reverteixi-, potenciarem la comunicació i relació amb els nostres associats…, i entre els nous objectius hi ha el d'ampliar la nostra xarxa de contactes i teixir noves aliances entre la sommelieries i persones i entitats de sectors afins que ens poden aportar noves visions i perspectives. Pensem, per exemple, en convidar xefs o caps de sala -cuina i sala van de la ma!-, perquè imparteixin formacions, obrirem les portes a empreses o persones expertes en cafès, aigües perquè ens comparteixin expertesa; i ens aproparem a entitats amb qui fins ara no hem col·laborat. Fins i tot, si es dona el cas, també ens plantegem participar en fires. 

El cert és que la crisi actual viscuda amb la pandèmia ens ha fet repensar rutines i d'ara en endavant volem provar coses diferents.

De fet, durant la pandèmia ja heu adaptat les sessions formatives i actualment ja les oferiu en línia.

Sí, ens hem hagut d’adaptar com tothom a la nova situació. Al principi ens semblava impossible fer trobades davant una pantalla i sense vi, però ens n’hem sortit; i de fet ara estem decidint els propers continguts d’aquestes xerrades, tertúlies i formacions que de moment mantindrem en línia. Tot i així, si bé és cert que amb les restriccions i limitacions d’espai ara es fan inviables les trobades presencials, tenim clar que recuperarem tan aviat com ens sigui possible. Han quedat molts tastos en llista d’espera que tenim ganes d’organitzar!

I què passarà amb el concurs? L’any passat ja no es va poder celebrar, preveieu recuperar-lo aquest 2021?

Actualment, el concurs que organitzem des de l’associació depèn del que fan a l’Estat espanyol. Al 2020 es va anul·lar, però sembla que enguany sí que hi ha data i es preveu celebrar-lo en el marc del Saló Gourmets. De Catalunya hi participaran els tres finalistes del 2019, amb Audrey Doré com a millor sommelier de l'any, Anna Casabona i Ton Colet. Si l'estatal va endavant, nosaltres al novembre podem celebrar el de Catalunya.

Actualment a l’Associació sou uns 550 socis. Teniu com a objectiu incrementar el nombre d'associats?

Som conscients del moment que vivim i que hi ha molts professionals del sector que ara mateix no poden destinar temps o diners a associar-se, però esperem que la situació general i professional millori per tothom i puguem seguir creixent. Som una entitat sense ànim de lucre, i amb les petites col·laboracions de cadascú podem seguir donant veu i representant la professió, així com organitzar noves activitats, formacions i d'altres accions que puguin ser de l’interès de l'associat.

Més Informació

Els nostres socis

Celler Vall Llach S.L
D.O. Pla de Bages
RECAREDO MATA CASANOVAS, S.A.
Bell
ECCOCIVI
ALQUIMIA CORDIAL SL
Carregant...
x
X