Associació Catalana de Sommeliers

Associació Catalana de Sommeliers

GRAMONA, S.A.

GRAMONA, S.A.

Industria, 36
08770 SANT SADURNI D'ANOIA
Tel. 938910113meritxellcueto@gramona.comVisitar website

GRAMONA, S.A.

El 1850, el nostre rebesavi, Josep Batlle, treballava com a bodeguer i agricultor per a la família propietària de les vinyes de La Plana, a la vall del riu Anoia. En temps de la fil·loxera, una plaga que havia devastat les vinyes de França i de gran part d’Europa, el seu fill, Pau Batlle, va treballar venent vi als compradors francesos que produïen escumosos, els quals coneixien bé Catalunya, que en aquells temps era primer proveïdor dels seus suros. Amb la xarel·lo com a base, va aprendre a afinar els nostres vins per a aquell propòsit.

Així va ser com el 1881 va crear un celler propi, el Celler Batlle, i va poder comprar les vinyes on havia vist treballar al seu pare.

La següent generació, la seva filla Pilar, va contraure matrimoni amb Bartomeu Gramona, fill de l’aleshores president del Gremi de Taverners de Barcelona i fundador de La Vid Catalana, publicació de l’Associació de Productors de Vi Catalana, i natural de Sant Sadurní, Josep Gramona.

Això va suposar la unió de dues sagues del vi que a principis del segle XX es van iniciar ja amb la marca Gramona en el món dels escumosos.

VISIONARIS I PIONERS

El 1945 va arrencar amb força una nova era, amb Bartomeu i Josep Lluís, la generació de l’esforç. Visionaris i pioners en l’elaboració de vins escumosos de llarga criança al Penedès. El primer Gramona III Lustros s’elabora el 1951 per ser pioner: un escumós concebut amb vocació de llarga criança (es comercialitza des de 1961). Fins a finals del segle XX, els dos germans dirigiren el rumb d’un petit celler molt apreciat per la qualitat dels seus vins.

L’ànima d’aquesta generació, Josep Lluís Gramona, encara cuida de que la nau segueixi el seu rumb, trepitjant cada dia les nostres terres.

Present

LA PERSONALITAT
D’UN VI

Avui la història del nostre vi l’explica la personalitat d’una nova generació formada per un Gramona –Jaume- enòleg tossut, treballador, expeditiu i amb caràcter de descobridor; i per un altre Gramona –Xavier- analista, pensador i somiador, ambdós capficats en l’excel·lència de l’escumós del Penedès. Per sobre d’ells, la d’un Gramona, pare i tiet, -Josep Lluís- etern esperit jove, però ja experimentat i caut, que ha sabut transmetre als anteriors els valors del seny tan propis de l’emprenedor català de sempre. Interpretem i transformem la riquesa de l’herència rebuda de les generacions anteriors.

EL NOSTRE EQUIP

A ells s’hi ha unit un equip d’entusiastes, amants del vi, que aconsegueix amb molta perseverança donar valor a la proposta de Gramona: transformar el fruit de la terra en el millor vi escumós possible, digne d’estar a la taula de les grans bombolles del món.

En els darrers anys també hem volgut portar el nostre coneixement i entusiasme a d’altres tipus de vins. Creiem que la riquesa de la nostra terra ens permetrà elaborar també vins tranquils i dolços amb capacitat de complaure. Des d’aquesta darrera generació ens hem endinsant en aquesta aventura, recuperant costums de la nostra família de principis del segle passat. Ens guia la curiositat i la creativitat, i esperem expressar tota la bellesa del nostre paisatge sense més límits que els que ens posi l’ésser humà i la història.

Categoria:
Cellers

Carregant...
x
X