Associació Catalana de Sommeliers

Associació Catalana de Sommeliers

Manel Tirvió Sales

Manel Tirvió Sales

Soci d'Honor 2019

Nascut al gener de 1951, va créixer vivint en primera persona la vida del bar Tirsa, típic bar de l'època, que el seu pare va fundar l'any 1960.

De molt jove, va treballar al desaparegut Hotel Arycasa, un cinc estels de l'època, on va fer d'aprenent i va conèixer tots els secrets d'un gran hotel.

Una vegada finalitzat el servei militar, va decidir dedicar-se professionalment per complet al bar del seu pare, engolint tots els llibres d’hostaleria que podia comprar i amb preferència pels de cocteleria.

Actuant de client i observant com treballaven els professionals de l'època, un bon dia es va atrevir a preguntar al gran barman Josep Victori el perquè d'algunes coses que no acabava d'entendre. El mestre, coneixedor del seu interès per l'ofici de barman, molt paternalment es va convertir en el seu mentor per a la resta de la seva formació.

El destí va fer que conegués a Javier de las Muelas en els seus inicis hotelers, qui el va acollir com a col·laborador en el primer Gimlet, al del carrer del Rec. Posteriorment i des de la seva inauguració, va contribuir també com a reforç a l'equip del carrer Santaló, durant els caps de setmana. De vegades, nostàlgic, comenta que aquells van ser els anys més feliços de la seva vida professional .

Un bon dia de 1984, afavorit i ajudat pel seu pare, va canviar definitivament el Tirsa Bar, pel Tirsa Cocktail Bar, podent així desenvolupar completament la seva vocació, donant des de llavors de bon beure als seus hostes, especialment còctels clàssics, fins al seu tancament al desembre de 2014, data en la qual també va finalitzar la seva tasca executiva com a President del Club del Barman de Catalunya.

L'any 1985, va organitzar el Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals Ciutat de L'Hospitalet que se segueix mantenint.

Professor de cocteleria de l'escola de formació hostaleria de l'Hospitalet de Llobregat des de 1985. Actualment s'ha jubilat però hi segueix col·laborant.

Manel Tirvió va rebre el Premi d'Honor Ciutat de L'Hospitalet l'any 2002.

President honorífic del Club del Bàrman de Catalunya. És un clar referent en el món de la cocteleria arreu d'Espanya.

https://sites.google.com/site/autorslh/index-d-autors/manel-tirvio-i-sales

Els nostres socis

PRIORAT B&D LAB
Pere Ventura
ROQUETA ORIGEN S.L
Lagravera
GRAMONA, S.A.
Vinyes d'Olivardots
D.O. Pla de Bages
Carregant...
x
X