Associació Catalana de Sommeliers

Associació Catalana de Sommeliers

Celler de Capçanes

Celler de Capçanes

c. llaberia, 9
43776 CAPÇANES
Tel. 977 178319t.muntane@cellercapcanes.comVisitar website

Celler de Capçanes

El Celler de Capçanes

És a 1933, quan unes poques famílies del poble de Capçanes van decidir ajuntar-se i fundar el Celler com a cooperativa. Aquesta unió va permetre els petits productors unir forces i créixer fins on som avui. De la venta de vi a granel fins a l’elaboració de vins d’alta qualitat i reconeixement internacional; el nostre celler continua creixent mantenint el seu caràcter d’ençà els seus principis.

Al voltant de la vila de Capçanes, en costers  i terrasses, les nostres vinyes estan protegides per la serralada de Llaberia a la DO Montsant, a la comarca del Priorat. Treballem predominantment amb els nostres dos varietals autòctons Garnatxa Negra i Carinyena. Algunes de les vinyes  tenen fins a 110 anys! Plantades entre 250 i 600 metres d’alçada, majoritàriament en vas amb rendiments molt baixos.  En sòls minerals de pedra, pedra calcària i argila, les nostres vinyes estan desenvolupant una intensitat de fruita altament concentrada i un perfil de sabor únic.

El que va començar com una aventura per a alguns agricultors ara és un celler que segueix creixent i que posseeix aquesta identitat única de la seva gent i de la seva terra. A Capçanes ens agrada fer les coses de manera diferent, com per exemple, sota la supervisió de l'Rabí de Barcelona, ​​portem 25 anys elaborant vins kosher.  Més endavant, vam abandonar la utilització de productes d’origen animal per elaborar els nostres vins negres, convertint-nos en el primer productor vegà a Montsant. El 2007 vam passar 40 ha a agricultura orgànica, EU-CCPAE i US-NOP certificades.

Els nostres vins altament premiats mostren una vinificació d'alta gamma a qualsevol preu. Apostem per la complexitat i l'elegància basada en varietats autòctones. La nostra àmplia gamma inclou vins joves, semi criança, vinyes senzilles i vinyes velles, així com oli d'oliva, i vermut.

Tot això ho hem aconseguit gràcies als nostres agricultors de Capçanes i a l'equip de celler, per cert, la cap de vinificació és Anna Rovira, que va ser nominada com a millor enòloga del món el 2019.

Categoria:
Cellers

Carregant...
x
X