
c. llaberia, 9
43776 CAPÇANES
Tel. 977 178319t.muntane@cellercapcanes.comVisitar website
El Celler de Capçanes
És a 1933, quan unes poques famílies del poble de Capçanes van decidir ajuntar-se i fundar el Celler com a cooperativa. Aquesta unió va permetre els petits productors unir forces i créixer fins on som avui. De la venta de vi a granel fins a l’elaboració de vins d’alta qualitat i reconeixement internacional; el nostre celler continua creixent mantenint el seu caràcter d’ençà els seus principis.
Al voltant de la vila de Capçanes, en costers i terrasses, les nostres vinyes estan protegides per la serralada de Llaberia a la DO Montsant, a la comarca del Priorat. Treballem predominantment amb els nostres dos varietals autòctons Garnatxa Negra i Carinyena. Algunes de les vinyes tenen fins a 110 anys! Plantades entre 250 i 600 metres d’alçada, majoritàriament en vas amb rendiments molt baixos. En sòls minerals de pedra, pedra calcària i argila, les nostres vinyes estan desenvolupant una intensitat de fruita altament concentrada i un perfil de sabor únic.
El que va començar com una aventura per a alguns agricultors ara és un celler que segueix creixent i que posseeix aquesta identitat única de la seva gent i de la seva terra. A Capçanes ens agrada fer les coses de manera diferent, com per exemple, sota la supervisió de l'Rabí de Barcelona, portem 25 anys elaborant vins kosher. Més endavant, vam abandonar la utilització de productes d’origen animal per elaborar els nostres vins negres, convertint-nos en el primer productor vegà a Montsant. El 2007 vam passar 40 ha a agricultura orgànica, EU-CCPAE i US-NOP certificades.
Els nostres vins altament premiats mostren una vinificació d'alta gamma a qualsevol preu. Apostem per la complexitat i l'elegància basada en varietats autòctones. La nostra àmplia gamma inclou vins joves, semi criança, vinyes senzilles i vinyes velles, així com oli d'oliva, i vermut.
Tot això ho hem aconseguit gràcies als nostres agricultors de Capçanes i a l'equip de celler, per cert, la cap de vinificació és Anna Rovira, que va ser nominada com a millor enòloga del món el 2019.
Categoria:
Cellers