Associació Catalana de Sommeliers

Associació Catalana de Sommeliers

TON COLET, GUANYA EL CONCURS AL MILLOR SOMMELIER DE CATALUNYA 2022

15 de març de 2022

 

L’Associació Catalana de Sommeliers ha celebrat aquest dilluns una nova edició del Concurs del Millor Sommelier de Catalunya en el que Ton Colet, sommelier en cap del restaurant El Cigró d'Or de Vilafranca del Penedès, s’ha proclamat guanyador.

Colet -que va quedar en tercer lloc l'any 2019  ha estat un dels tres finalistes juntament amb Anna Casabona (delegada de vendes de Juvé &Camps Prime Brands), segona classificada i Antoni Albiol (sommelier i gerent de Divins Enoteca) en tercer lloc.

Quedar finalista del concurs de Catalunya, en el que hi han participat un total de 12 concursants, permet als tres primers classificats, representar a Catalunya en el Concurs Millor Sommelier d’Espanya, que tindrà lloc a Madrid el proper mes d’abril.

Les diferents proves s'han realitzat en el marc del Fòrum Gastronòmic de Girona, on els sommeliers inscrits, procedents d’arreu de Catalunya, han hagut de superar una prova escrita, una prova de tast, i la identificació de dos productes a cegues.

Els tres millors concursants classificats de les proves del matí, han disputat la fase final a la tarda, amb un conjunt de proves concretades en: la realització del servei d’un vi escumós, una decantació, el tast de dos vins (explicant un dels vins en el propi idioma, i l’altre, en llengua estrangera), la identificació de tres productes a cegues, la localització d’errors d’una carta de vins, i finalment la presa de comanda d’una taula.

El comitè tècnic del jurat que ha avaluat les diverses proves ha estat format per guanyadors de concursos anteriors (Roger Viusà, Carles Aymerich, Audrey Doré, Josep Pelegrín, Adolf Gómez) i sommeliers professionals de la provincia de Girona (Rafel Sabadí, Mariona Parals i Laura Tejero), encapçalat per la presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens.

Coincidint amb el concurs, s’ha celebrat “La Nit dels Sommeliers” al Mas Marroch del Celler de Can Roca, també organitzada per l’ACS, on s’ha donat a conèixer el noms dels 3 millors classificats.

Durant aquest acte, presidit per la Consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, s’han lliurat els guardons anuals votats pels/les soci@s de l'Associació Catalana de Sommeliers:

• Premis al Soci d’Honor: José Andrés

• Premi a la Trajectòria: Rosa Vila

• Millor al celler amb oferta enoturística: Alta Alella

• Premi a millor comunicadora: RuthTroyano

• Premi a la millor iniciativa solidària: L’Olivera

• Premi a la millor sala: El Celler de Can Roca

En el marc de la celebració, també s’han reconegut els 12 anys dins l’ACS dels socis Xavi Nolla i José Roldán.

Prèviament al sopar, la directora de l’INCAVI, Alba Balcells, i la presidenta de l’ACS, Anna Vicens, han signat el conveni de col.laboració entre les dues entitats, mentre la DO Empordà ha ofert una mostra de garnatxes i carinyenes monovarietals del territori, de la mà dels seus elaboradors, obert a tots els assistents. 

Concurs Millor Sommelier de Catalunya

Es tracta d’un certamen organitzat per l’Associació de Sommeliers de Catalunya (ACS), l’objectiu del qual és desenvolupar i promoure el coneixement de la professió de sommelier, dels vins i productes gastronòmics de tot el món, amb especial èmfasi en els catalans, i de reforçar els vincles, l’amistat i la col·laboració entre professionals del món del vi.
L’ACS – que acull prop de cinc-cents associats professionals-, és una entitat sense ànim de lucre que treballa fonamentalment per promoure la sommelieria i totes aquelles activitats formatives i de promoció relacionades amb el món del vi i altres productes.


Girona, 15 de març de 2022.

 

Els nostres socis

Celler Pla de Morei
ECCOCIVI
Vinyes d'Olivardots
FINCA AGRÍCOLA PARERA, S.L.
Vallformosa
Freixenet
ROQUETA ORIGEN S.L
Carregant...
x
X