Associació Catalana de Sommeliers

Associació Catalana de Sommeliers

Roqueta Origen, s'incorpora com a patrocinador de l'Associació Catalana de Sommeliers

8 de maig de 2019

Més de 800 anys d’experiència en el món del vi

La història de la família Roqueta és la història d’una família de viticultors. Els orígens de la seva activitat vinícola es remunten al segle XII – concretament a l’any 1199-, i estan lligats a la història de la comarca del Bages (Barcelona), on el cultiu de la vinya s’ha desenvolupat des de l’època romana. Els documents més antics que es conserven constaten que l’any 1199 ja es produïa vi a la Masia Roqueta -situada a Santa Maria d’Horta d’Avinyó-, la qual conserva vestigis de més de vuit segles dedicats a l’elaboració de vi.

A finals del segle XIX, Ramon Roqueta Torrentó va establir les bases per a que aquesta activitat adquirís dimensions empresarials quan el 1898 es va traslladar a Manresa -capital de la comarca del Bages- i va fundar Ramon Roqueta (DO Catalunya), el primer celler familiar. Més endavant es fundarien Abadal (DO Pla de Bages), l’any 1983, i Lafou Celler (DO Terra Alta), l’any 2007. Avui dia, la seu central de Roqueta Origen se situa a Santa Maria d’Horta d’Avinyó, al voltant de l’antiga masia familiar.

Els principals vins de Raqueta orígens són, LAFOU i Abadal

El Celler LAFOU neix l’any 2007 amb la il·lusió d’elaborar uns vins que reflecteixin la grandesa de la garnatxa i d’una comarca vinícola tan extraordinària com la Terra Alta. El seu paisatge, les terrasses de vinya i les fous són el paratge idoni per a que la garnatxa s’expressi amb la seva major plenitud.

El celler està ubicat a Casa Figueras, una casa senyorial del segle XVIII ubicada en ple nucli antic del poble de Batea i construïda damunt d’un antic molí d’oli.

Abadal és un celler familiar nascut de la vocació d’elaborar vins que expressin la singularitat del seu paisatge: vinyes en terrasses envoltades de bosc, varietats tradicionals úniques –Picapoll i Mandó com a principals exponents- i sòl d’argila amb forta presència de pedra. En la seva aposta pel territori com a camí de diferenciació i identitat, Abadal treballa per afermar la tradició vitícola del Bages amb innovació i modernitat.

Els nostres socis

Cal Compte
MASCORRUBI HERETAT  1297
ElCeller Store
D.O. Conca de Barbera
Vinyes d'Olivardots
Juvé & Camps, S.A
Can Bas Domini Vinicola
Carregant...
x
X