Associació Catalana de Sommeliers

Associació Catalana de Sommeliers

Recuperació de les varietats autòctones

8 d'abril de 2021

Propera sessió ONLINE, socis i sòcies!!!

-Activitat organitzada per @grandespagos, una associació sense ànim de lucre que reuneix a 35 cellers amb un únic objectiu: elaborar vins en harmonia amb el sòl, la natura i el clima de cada vinya

Marta Ramas, enòloga del celler @fuentesdelsilencio i Toni Sarrión, propietari de @bodegamustiguillo ens parlaran de la tasca de “Recuperació de les varietats  autòctones”
.
Fuentes del Silencio: han portat a terme un treball de restauració de patrimoni vinícola de Jamuz, recuperant vinyes prefil.loxèriques i centenàries. Els seus ceps són de finals del s. XIX i principis del XX, distribuïts en més de 120 parcel.les, la majoria de menys de 3000 m2. Les vinyes pertanyien a families que elaboraven el vi per a consum propi coexistint en la mateixa parcel.la varietats autòctones, amb la Mencía com la predominant, junt amb Alicante Bouschet, Gran Negro, Doña Blanca, Prieto Picudo, Palomino o Godello entre altres.
Bodega Mustiguillo: d’una zona que històricament es dedicava al vi a doll i la varietat Bobal era molt apta per aquest tipus de comercialització. L’objectiu va ser trobar la manera de treballar la seva varietat autòctona de la millor manera possible per treure-li el màxim partit que es mereix. Estudis de sòls, control del vigor de la planta, podes i verema en verd i molta selecció dels raïms.

Els nostres socis

Comercial Escola SL
DOQ Priorat
Juvé & Camps, S.A
GRAMONA, S.A.
Celler Gerisena
D.O. Costers del Segre
ROQUETA ORIGEN S.L
Carregant...
x
X