Associació Catalana de Sommeliers

Associació Catalana de Sommeliers

NOU VERMOUTH DOS DÉUS DIP, INSPIRAT EN ELS WHISKIES D’ISLAY, EL BOURBON AMERICÀ I PRATDIP

24 de maig de 2021

Benvolguts socis i sòcies us fem arribar nota de premsa de  priorat b&d lab soci col·laborador de l'ACS 

 NOU VERMOUTH DOS DÉUS DIP, INSPIRAT EN ELS WHISKIES D’ISLAY, EL BOURBON AMERICÀ I PRATDIP

Envellit en les mateixes botes que utilitzen els millors whiskys i amb les herbes aromàtiques prèviament assecades amb el calor i foc d’una turba orgànica, aquest vermut és el tercer de la col·lecció Dos Déus d’edició limitada.

 Explora els sabors fumats dels whiskies més apreciats de l’Illa d’Islay i les notes torrades i caramel·litzades del bourbon americà.

L’ampolla ret homenatge a la llegenda de la terra de dips, Pratdip (Baix Camp). Els dips, són uns gossos llop negres i endimoniats que van escollir les muntanyes del poble per habitar-les i viure de xuclar la sang de la seva gent.

 Maig 2021 – La micro destil·leria de Bellmunt del Priorat, Priorat B&D Lab, creadora dels vermouths Dos Déus, del primer vermut calent del món Dos Déus Mediterranean i Nordic, la ratafia de magnòlies Mina o el licor de flors de saüc Nojae, treu per aquesta temporada, i en una edició limitada de 624 ampolles, el nou Dos Déus DIP. Un vermut extrem, inspirat en els whiskies fumats de l’Illa d’Islay a Escòcia i amb aromes torrefactes de les botes de Bourbon americà.

El Dos Déus DIP afegeix unes aromes inaudites al paladar que les aconsegueix per uns processos similars als de l’elaboració dels millors whiskies i bourbons que mai abans s’havien unit en un vermut. Una part s’elabora seguint la tradició dels destil·lats escocesos de torrar les plantes mitjançant l'ús del fum de carbó i de turba orgàniques, el que serveix per assecar i donar sabor. Aquesta fórmula es barreja amb els vins del Priorat per donar com a resultat un nou vermut. I en acabat, s’afina amb el mètode dels bourbon de Tennessee, deixant reposar el vermut en botes de 200 litres de roure americà noves, extra torrades, de les mateixes característiques que les de producció del bourbon. El vermut resultant té força, bona estructura i una harmonia plena per haver madurat en aquest tipus de fusta, amb notes caramel·litzades, fumades, iodades i amb aromes de fruita compotada i cacaus exòtics.

 Àlex Illa, creador de la marca assegura que l’habilitat d’emparellar begudes clàssiques d’alta qualitat, dona lloc a aquest vermut ple de contrastos i sabors. Una edició limitada sorprenent, en contra de tota convenció, suau al paladar, que explora noves vies i aporta creativitat al sector del vermut i la coct

Homenatge a la terra de dips, Pratdip:

En el municipi de Pratdip, a Tarragona, s’explica la viva llegenda dels dips, un sers mitològics vampírics que donen nom al poble (“prat de dips”), a més de figurar als escuts municipals i al retaule de l’ermita de Santa Marina, datat del 1602. Els dips són una mena de gossos llop negres i endimoniats que xuclaven la sang de les persones per viure. Per homenatjar aquesta llegenda, l’ampolla i creació número 3 de la col·lecció Dos Déus, duu una il·lustració del llops salvatges i els colors foscos de la seva pell. Aquest mes de maig s’ha fet la presentació del vermut davant l’ermita del poble amb el consistori i els vilatans, per recordar la llegenda i el seu missatge.  

Consum Responsable - Tant des del poble com la marca Dos Déus assumeixen que la llegenda advoca per un consum responsable i suggereix que els bevedors gaudeixin de la qualitat dels bons vins i licors de la regió i amb moderació. El vermouth Dos Déus DIP té 15% d’alcohol, la graduació mínima per a poder ser considerat vermut.

 Sobre Pratdip:

Pratdip és un municipi de la comarca del Baix Camp, ple de rutes i cultura per a gaudir-ne amb tranquil·litat i plenitud. Situat a la falda de la Serra de Llaberia, equidista del mar i del Priorat,sent una de les viles amb més encant de la Costa Daurada i recomanable per a les escapades amb tota la família.

Destaca del poble el seu castell, amb l’antiga muralla i les dues torres. També la preciosa ermita de Santa Marina, construïda al s. XVI. La tradició diu que les joves solteres que acudien en romeria a aquesta ermita, trobaven molt aviat casador.

 I l’altra llegenda que relaciona el nom del poble amb els dips, s’aviva en tots els racons dels pobles, on hi ha dibuixats una sèrie d’11 figures de llops (dips) que formen una ruta, per fer amb els petits i aprendre més sobre la misteriosa llegenda d’aquests gossos-vampirs i la història del poble. 

Aquestes llegendes van ser aprofitades per l'escriptor Joan Perucho a la novel·la Les històries naturals.

Més informació a: http://www.pratdip.altanet.org/

Priorat B&D Lab i la col·lecció de vermuts Dos Déus:

La marca de vermouth Dos Déus és reconeguda com una de les pioneres d’innovar l’art de l’aperitiu amb diversos acabats i afinats en fustes, procedents de lots especials del Priorat, Xerès, americanes i franceses, seleccionats per l’expert en vins i destil·lats, Àlex Illa. A finals de 2019, s’inaugura el celler i destil·leria a Bellmunt del Priorat on s’explora les possibilitats de les begudes clàssiques de la regió, les oportunitats que poden brindar a l’actualitat. Es comença una etapa intensa d’experimentació amb els millors barmans i enòlegs amb la intenció de crear noves begudes i sabors.  

En pocs anys, els Dos Déus Vermouth s’han convertit en uns dels aperitius de referència de qualitat. Han guanyat diversos premis i reconeixements des de que van aparèixer al mercat el 2017 (Millor Vermuts de Catalunya al concurs dels Premis Vinari 2017-2020, medalles d’Or al CINVE, a la International Wine Challenge, +92 punts Peñin, etc.).

Més informació a: www.prioratlab.com  Instagram: https://www.instagram.com/vermouthdosdeus/

Nota. Les activitats comunicades mitjançant aquest canal, són EXCLUSIVES pels socis i sòcies de l'ACS al corrent de pagament de la quota corresponen a la seva categoria. En CAP CAS es poden convidar ni transferir a persones elines a l'ACS.
L'ACS es reserva el dret de sol·lícitar el carnet digital de soci/sòcia per al seu accés. i participació en les mateixes.Els nostres socis

Celler Vall Llach S.L
Heretat Oller del Mas
ALQUIMIA CORDIAL SL
D.O. Costers del Segre
CLOS PACHEM SLU
Albet i Noya S.L.
Vinyes d'Olivardots
Carregant...
x
X