Associació Catalana de Sommeliers

Associació Catalana de Sommeliers

Millor Sommelier de Catalunya 2017

14 de novembre de 2017

Audrey Doré, la millor Sommelier de Catalunya 2017

Audrey Doré, del restaurant El Celler de Can Roca (Girona), és la millor sommelier de Catalunya 2017 després d’haver guanyat el concurs organitzat per l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS), celebrat dimarts passat a Xerta.

Doré, nascuda el 1980, és la primera dona que guanya el concurs en tota la seva història i representarà a Catalunya en el certamen de Millor Sommelier d’Espanya que tindrà lloc el mes vinent d’abril a Madrid. La sommelier, nascuda a la Bretanya, va obtenir la puntuació més alta del jurat en una final disputada amb els sommeliers Robert Tetas del Celler Can Roca i Ferran Vila del restaurant La Banyeta (Palol de Revardit).

Jurat professional format per guanyadors del concurs

En aquesta edició, vuit professionals han participat a la final que anualment organitza l’ACS i que va comptar amb un jurat professional format per guanyadors del concurs en altres edicions i experts en hostaleria i restauració: César Cánovas, Nan Ferreres, Jordi Bort, Dani Martínez, Anna Vicens, Carlos Aymerich, José Pelegrín, Sergi Figueras i Adolf Gómez.

La resolució es va conèixer en el marc de la Nit del Sommelier que es va celebrar a l’Hotel Restaurant Villa Retiro de Xerta, on treball com sommelier i cap de sala. Una cita en què també es van donar a conèixer els premis a cellers, persones i iniciatives destacades en el món del vi, d’acord amb les votacions realitzades pels socis i sòcies de l’ACS.

Per primera vegada es va concedir el Premi Trajectòria en el món del vi que va recaure en Toni Falgueras, fundador de l’Associació Catalana de Sommeliers i quarta generació del Celler de Gelida, un establiment de vins pioner al país.

Els guardonats van ser:

Millor Comunicadora: Eva Vicens, periodista i directora dels Premis Vinari.

Millor Iniciativa: Verema Solidària i a Rubén Parera seu ideòleg.

Millor Enòleg: Albert Costa del Celler Vall Llach.

Millor Celler: Recaredo i Ton Mata.

Soci d’Honor: Josep Roca, sommelier del Celler de Can Roca.

Premi a la trajectòria en el món del vi: Toni Falgueras, del Celler de Gelida.

L’any que ve el Concurs de Millor Sommelier de Catalunya 2018 i la Nit del Sommelier se celebraran a Lleida.

Els nostres socis

Albet i Noya S.L.
Clos Pons
D.O. Catalunya
Mas Comtal
U més U fan Tres
FINCA AGRÍCOLA PARERA, S.L.
D.O. Cava
Carregant...
x
X