19 de maig de 2019
La DO Alella, renova per tres anys més, la seva col·laboració i compromís amb l’Associació Catalana de Sommeliers i els seus socis i sòcies.
Ambdues entitats treballem plegats des de fa molt temps per visibilitzat, els vins, la terra i el paisatge d’aquesta estimada DO.
Segurament, un dels misteris més atractius dels vins d’Alella és la seva pròpia existència, situada entre el mar i la muntanya, producte d’unes petites vinyes, a voltes amagades de la mirada curiosa dels visitants.
La Denominació d’Origen Alella, segueixen simbolitzant la voluntat de seguir essent un poble mediterrani autèntic i, per tant, viticultor, malgrat la duresa de l’ofici i les incidències sofertes al llarg dels anys, de les quals cal destacar la plaga de la fil·loxera que en devastà totalment el conreu a finals del segle XIX.
Qualitat i tradició
La DO Alella és reconeguda per la qualitat dels vins blancs, tant mono varietals com resultants de cupatges. Se’n fan de secs i de blancs, també dolços i generosos. La varietat principal utilitzada per l’elaboració dels vins és la pansa blanca, encara que també és utilitzada de manera molt sovint la garnatxa blanca. També s’hi fan vins rosats aromàtics, amb garnatxa, merlot i pansa rosada i, en menys quantitat, negres afruitats i suaus elaborats majoritàriament amb garnatxa negra i merlot. La superfície de vinyes és de 227ha, hi ha uns 50 viticultors i 9 cellers embotelladors i la producció mitjana anual és d’uns 4.000 hl.
La DO Alella està formada per nou cellers: Alella Vinícola, Alta Alella, Altrabanda – Bouquet d’Alella- Can Roda- Celler de les Aus- Raventós d’Alella- Roura- Serralada de Marina- Quim Batlle.