Associació Catalana de Sommeliers

Associació Catalana de Sommeliers

Audrey Doré, del Celler de Can Roca, Millor Sommelier de Catalunya 2019

5 de desembre de 2019

Els concursants s’han enfrontat a diferents proves teòriques i pràctiques, on han hagut de demostrar la seva destresa en les labors pròpies d'un sommelier. 

 La guanyadora Audrey Doré, del Celler de Can Roca, representarà Catalunya a la Final Nacional, que se celebrarà del proper 30 març al 2 d’abril, al Salón de Gourmet de Madrid. 

 El concurs tracta de posar de manifest el valor de la feina dels sommeliers professionals responsables de proporcionar al comensal la millor de les experiències en el restaurant, i de controlar i gestionar el seu celler. 

 Barcelona, novembre de 2019.- Aquesta tarda s'ha celebrat la final del Concurs del  Millor Sommelier de Catalunya al Fòrum Gastronòmic de Barcelona, en la qual Audrey Doré ha resultat ser la guanyadora d'aquest certamen organitzat per l'Associació  Catalana de Sommeliers.

La candidata, juntament amb els altres dos finalistes -Anna Casabona i Ton Colet- participaran en el Concurs Nacional de Sommeliers, en representació de Catalunya, en el que hi participen els diferents guanyadors regionals i que tindrà lloc entre el  proper 30 de març i 2 d’abril, al Salón de Gourmet de Madrid.  Tots els participants del concurs s’han convocat a primera hora del matí al Fòrum Gastronòmic a la Fira de Barcelona, per a enfrontar-se a un examen escrit, seguit d’una prova pràctica de tast a cegues d’idiomes i una prova de comunicació. 

Tenint en compte els resultats de cada candidat, el comitè tècnic ha triat als tres finalistes de la jornada, que han tingut que superar un test ràpid d'imatges, el tast de dos vins i identificació de tres productes, la detecció d'errors en una carta de vins, la presa de comanda en una taula, una prova de decantació i una prova sorpresa, nova d’aquest any, de servei d’un vi.  

Després de valorar les actuacions de cadascun dels concursants, el jurat, encapçalat per la presidenta de l'ACS, Anna Vicens, ha triat a Audrey Doré com a Millor Sommelier de Catalunya d'aquesta edició que s’ha donat a conèixer en el marc de “La Nit dels Sommeliers 2019”, celebrada enguany a la Sala Domènech i Muntaner de l’Hotel Casa Fuster de Barcelona.  

En el transcurs del sopar, elaborat per l’equip de Marc Ribas del Restaurant Panot, també s'hi ha reconegut, com cada any, la tasca i els mèrits de diferents personatges del sector.

 En aquesta ocasió, els guardonats han estat: Joan Asens -del celler Orto- al Millor Enòleg, Vinyes d’Olivardots al Millor Celler, l’Equip Sapiens del Vino La Bullipedia al Millor Comunicador, Ampans a la Millor Iniciativa Solidària, Ignasi Torralba (director del grup Impitoyables, el grup de tast a cegues més antic d’Espanya)- a la Millor Trajectòria i Manel Tirvio Sales al Soci d’Honor.

A més, també han estat reconeguts tots aquells socis que han fet deu anys formant part de l’Associació. 

Enllaç a la galeria fotogràfica del concurs 

Enllaç a la galeria fotogràfica del sopar. "La Nit del Sommeliers 2019"·

Més Informació

Els nostres socis

D.O. Catalunya
Pere Ventura
PRIORAT B&D LAB
Josep Grau Viticultor, S.L.
VINCELONA
ElCeller Store
SUMARROCA
Carregant...
x
X