· On? Múltiples ubicacions
· Quan? Del 24 al 27 de febrer de 2025
La presència de la vinya a Bizkaia és mil·lenària. Tot i que el txakoli va viure un passat esplendorós, amb una important presència social i econòmica, a finals del segle XIX es va produir un lent declivi que el va portar a viure una situació molt diferent.
És a principis dels anys vuitanta quan un grup de cellerers s'agrupen al voltant de l'Associació de Txakoliners de Bizkaia (Bialtxa) i amb el suport de l’administració basca es llença a la recuperació d'aquest vi exquisit i peculiar. Del seu passat, present i futur parlem amb el director tècnic de la DO que agrupa els majors productors de txakoli: la DO Bizkaiko Txakolina.
De la mà del seu director tècnic, Iñaki Suárez, ens endinsarem en el seu territori, la seva singularitat i valor gastronòmic.
- BARCELONA
Dia: dilluns, 24 de febrer de 2025
Hora: a les 17 h
Lloc: CETT - AULA B020 (AV. Can Marcet, 36)
Inscripció a: barcelona@sommeliers.cat
- TARRAGONA
📅 Dia: dimarts, 25 de febrer de 2025
⏲️ Hora: a les 17:30 h
📌 Lloc: Auditori - Centre Cívic Sala Mediterrània (C/Advocat Gallego, 2 - Salou)
Inscripció a: tarragona@sommeliers.cat
- GIRONA
📅 Dia: dimecres, 26 de febrer de 2025
⏲️ Hora: a les 17 h
📌 Lloc: FoodLab - Centre d'Innovació Gastronòmica Industrial
(C/ Bruc, 23 17457 - Riudellots de la Selva)
Inscripció a: girona@sommeliers.cat
- LLEIDA
📅 Dia: dijous, 27 de febrer de 2025
⏲️ Hora: a les 17:30 h
📌 Lloc: Restaurant Davall La Llotja (Av. Tortosa, 6 - 25004 Lleida)
Inscripció a: lleida@sommeliers.cat